Спеціальні потреби

Заява прес-секретаря Білого дому про Гітлера викликала заперечення і обурення


Шон Спайсер під час брифінгу в Білому домі
Шон Спайсер під час брифінгу в Білому домі

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, говорячи про використання хімічної зброї сирійським президентом Башаром аль-Асадом, заявив, що цей злочин перевищив навіть злочини нацистської Німеччини. Це викликало обурення серед присутніх, тому що він не взяв до уваги того, що нацисти використали отруйний газ у таборах смерті.

У зв’язку з цим, опозиційні демократи закликали до усунення прес-секретаря Спайсера з посади.

На запитання про Голокост, Спайсер відповів, що він зрозумів суть запитання, але Гітлер використав хімічну зброю в місцях, які він назвав «центрами Голокосту», проте не таким способом, як це зробив Асад проти своїх людей.

Його пояснення, за повідомленням кореспондента CNN, ще більше заплутало справу. Відомо, що нацистський режим використав «хімічну зброю» в таборах смерті, в результаті чого від неї загинуло, ймовірно, біля мільйона людей. Це був отруйний газ Zyklon B.

Після інциденту Спайсер прилюдно кілька разів вибачився, однак дехто вважає, що цього не досить. Лідер демократичної меншості в Палаті представників Ненсі Пелосі оприлюднила заяву, в якій закликала президента Трампа усунути Спайсера з посади.

Голова Центру взаємної поваги імені Анни Франк в Нью-Йорку Стівен Ґолдштайн звинуватив прес-секретаря у тому, що він «заперечує Голокост» і не повинен займати таку посаду. Серед осіб, які висловили обурення з приводу заяви Спайсера, було чимало істориків і представників єврейських організацій.

Дивіться також: Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер запевняє українців у підримці з боку США

Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер запевняє українців у підримці з боку США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG