Спеціальні потреби

Приватна компанія запустила капсулу на Міжнародну космічну станцію


Створена приватною компанією «SpaceX» капсула здійснює свій перший офіційний політ до Міжнародної космічної станції. Каліфорнійська компанія запустила свій космічний апарат «Dragon» в неділю ввечері з мису Канаверал у штаті Флорида в рамках контракту на суму у 1,6 мільярда доларів з американським аерокосмічним агентством NASA.

«Dragon», який має доставити спорядження на МКС, повинен зістикуватися з орбітальною станцією в середу вранці.

У травні капсула вже здійснила пробну доставку вантажу на МКС. Президент компанії «SpaceX» Гвінн Шотвелл заявила, що з кожним успішним запуском, у них зростає оптимізм, однак це завдання, як і раніше, вимагає серйозних зусиль.

«Ми будемо вчитися на досвіді наших польотів і продовжувати вдосконалювати наші апарати. Враховуючи, що ми готуємося доставляти на наших апаратах членів екіпажу, ми бажаємо врахувати всі питання і вивчити наш апарат, щоб ще більше підвищити його надійність», - підкреслила Гвінн.

На борту «Dragon» перевозить 455 кілограмів вантажу для МКС. Очікується, що він поверне майже вдвічі більше вантажу на Землю, в тому числі – зібрані біологічні зразки. В очікуванні доставки на Землю для аналізу, ці зразки зберігалися в морозильних камерах орбітальної станції.

Нинішня місія стане першим з 12 вантажних польотів апаратів компанії «SpaceX» до МКС згідно з умовами контракту з NASA. Наступний запуск запланований на січень 2013-го року.

Капсула «Dragon» повинна повернутися на Землю 28-го жовтня.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG