Спеціальні потреби

Приземлення «Атлантіса» закінчує програму польотів шатла у космос


Космічний корабель «Атлантіс» повертається на Землю
Космічний корабель «Атлантіс» повертається на Землю

У четвер на світанку космічний корабель багаторазового використання «Атлантіс» здійснив бездоганну посадку в Космічному центрі імені Кеннеді у штаті Флорида. Це знаменує офіційне закінчення тридцятирічної програми польотів шатла. Приземленню сприяла чудова погода. На аеродромі зібралося кількасот людей, які привітали екіпаж шатла з поверненням на Землю.

Тринадцятиденна місія була завершенням 36 і останнього польоту після 26 років використання корабля. Четвертий у групі космічних кораблів агентства НАСА, «Атлантіс» уперше піднявся в космос у жовтні 1985 року.

Команда залишила Міжнародну космічну станцію у вівторок після восьмиденного візиту, в ході якого астронавти постачили продовольство на ввесь рік, та необхідне устаткування. В дорозі на Землю команда забрала використане устаткування і сміття.

«Атлантіс», як і інші космічні кораблі багаторазового використання, офіційно закінчить службу і громадськість зможе оглянути його в музеї.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG