Спеціальні потреби

Південний Судан і Кенія підписали угоду про будівництво нафтопроводу


Представник нафтопромисловості Судану на брифінгу з журналістами
Представник нафтопромисловості Судану на брифінгу з журналістами

Південний Судан і Кенія підписали угоду про будівництво нафтопроводу до кенійського порту. Цей крок може покласти край залежності Південного Судану від свого північного сусіда.

Меморандум про взаєморозуміння було підписано у вівторок ввечері в Джубі в присутності президента Салви Киїра і прем’єр-міністра Кенії Райли Одінги.

Документ передбачає будівництво нафтопроводу від південносуданських родовищ нафти до кенійського порту Ламу. Будівництво розпочнеться якнайскоріше, хоча дати закінчення будівництва не було подано.

Між Південним Суданом і Суданом існує суперечка з приводу оплат за транспорт суданської нафти. Хартумський уряд вимагає оплати 32 доларів за барель і розпочав конфіскувати великі кількості південносуданської неочищеної нафти у формі оплати за транспорт.

Південний Судан звинуватив Хартум у крадіжці нафти і цього тижня розпочав змешувати видобування цієї сировини.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG