Спеціальні потреби

Екс-президента ПАР Манделу виписали з лікарні


.
.
Колишнього президента Південно-Африканської Республіки Нельсона Манделу виписали з лікарні.

Мандела і надалі лікуватиметься аж до повного одужання, але у своєму будинку біля Йоганесбурга. Про це повідомив речник чинного президента ПАР Джейкоба Зуми, Мак Магарай.

94-річний Нельсон Мандела потрапив до лікарні 18 днів тому. Його лікували від інфекції у легенях та від каменів у жовчному міхурі.

Магарай подякував мешканцям ПАР за добрі побажання на адресу Нельсона Мандели і наголосив на тому, що лікарі задоволені тим, як проходить курс його лікування і, що екс-президент виглядає добре.

Нельсон Мандела з 1994 по 1999 рік був першим чорношкірим президентом ПАР, і його вважають батьком нації. В останні роки стан його здоров'я викликає особливе занепокоєння.

У 80-их роках, коли він перебував у в'язниці, Мандела захворів на туберкульоз. В останні два роки він тричі потрапляв до лікарні.

У 2004 році він відійшов від публічного життя, і з тих пір його дуже рідко бачили.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG