Спеціальні потреби

Нельсон Мандела далі перебуває в лікарні


Колишній президент Південно-Африканської Республіки Нельсон Мандела почувається добре після другої ночі у лікарні в Преторії, куди його було відправлено у суботу.

Міністерство оборони ПАР оголосило у понеділок, що 94-річний Мандела почувається добре і причин для тривоги немає, намагаючись заспокоїти схвильованих південноафриканців.

Повідомлення про вже другу цього року госпіталізацію Мандели схвилювало мешканців ПАР та інших країн, незважаючи на запевнення уряду про те, що екс-президент проходить рутинні медичні процедури і обстеження.

Президент ПАР Джейкоб Зума заявив, що колишній лідер почуває себе «комфортно» і знаходиться в доброму настрої. У прес-службі президента повідомили, що Нельсон Мандела потребує уваги лікарів "час від часу, що зумовлено його віком".

Нельсона Манделу знають у Південно-Африканській Республіці і у всьому світі як лідера боротьби проти апартеїду - правління білої меншості. У 1994 році він став першим чорношкірим президентом ПАР.

Незважаючи на 27-літнє ув’язнення за часів уряду апартеїду, після звільнення Мандела закликав усіх мешканців ПАР працювати разом у пошуках примирення.

У 1993 році Нельсон Мандела отримав Нобелівську премію миру.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG