Спеціальні потреби

Сомалійські пірати звільнили судно з українцями на борту


Сомалійські пірати звільнили судно з українцями на борту
Сомалійські пірати звільнили судно з українцями на борту

Згідно з місцевою газетою «Повідомлення Сомалі», у четвер сомалійські пірати звільнили корабль з 25 членами екіпажу, що йшов під алжирським прапором, за викуп розміром в три з половиною мільйони доларів. Викуп був наданий власниками корабля.

Пірати захопили корабль «МВ Бліда» біля берегів Оману, на південний схід від порту Салала в новорічну ніч. На той момент, на судні перебувало 27 членів екіпажу, але двоє пізніше було звільнено з гуманітарних міркувань. Серед членів екіпажу було 17 алжирців, 6 українців, 2 філіппінці, 1 індонезієць та 1 йорданець.

Корабль прямував з Оману до столиці Танзанії Дар-аль-Салам. Останнім часом сомалійські пірати стали здійснювати все більше атак саме в регіоні біля берегів Оману, намагаючись обійти міжнародний морський патруль біля берегів Сомалі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG