Спеціальні потреби

Під Слов'янськом вилучили заповнені бюлетені


Неподалік від Слов'янська українські силовики затримали групу озброєних бойовиків, які везли картонні ящики з уже заповненими бюлетенями для голосування на референдумі 11 травня щодо відокремлення від України. Про це в суботу повідомляють українські ЗМІ.

За інформацією «ЛігаБізнесІнформ», загальна кількість бюлетенів перевищує 100 тисяч примірників.

На всіх бюлетенях були проставлені позначки у графі «ДА/ТАК» на підтримку незалежності так званої «Донецької народної республіки». Стверджується також, що у затриманих вилучили автомати, пістолети і патрони.

Тим часом, як передають російські ЗМІ з посиланням на організаторів референдуму в Луганській області, місцева влада, що намагається відокремитися від Києва надрукувала близько 1,7 мільйона бюлетенів. У день голосування в цьому регіоні України працюватиме більше 1 600 виборчих дільниць.

Тим часом, як заявив місцевим ЗМІ член координаційної ради проросійського руху «Юго-Восток» Юрій Апухтін, в Харкові сепаратисти ухвалили рішення поки що не проводити референдуму про відокремлення від України.

«Ми реально не готові провести референдум 11 травня. Ми не погодили питання, що будуть загальні для Харкова, Луганська та Донецька. На жаль, розійшлися (у формулюваннях - ред.). Тому винесли рішення 11-го не проводити референдуму», - цитують Апухтіна українські ЗМІ.

Раніше лідери місцевого сепаратистського руху заявляли про бажання провести референдум разом з Донецьком і Луганськом 11 травня.

Виступаючи в суботу в ефірі Громадського телебачення України, голова Комітету виборців України Олександр Черненко, заявив, що референдум буде незаконним і, швидше за все, місцева влада сфальсифікує його результати.

«Не знаю, що буде відбуватися, але точно не референдум. Тобто буде, можливо, якась політична акція, яку назвуть референдумом», - цитують голову Комітету виборців України ЗМІ.

За його словами, організатори постараються, головним чином, створити «ілюзію» легітимності спеціально для російських телеканалів.

«Я думаю, що відкриють кілька показових ділянок для російських телеканалів, де буде висока - в лапках - явка, активність, де будуть сидіти нібито члени комісії. Знімуть цей процес і скажуть: Луганщина і Донбас голосують - і ось вам, будь ласка, результати», - цитує Черненка «Укрінформ».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG