Спеціальні потреби

Над Слов’янськом уже майорить український прапор


Президент України Петро Порошенко доручив військовим підняти український прапор над будинком міської ради Слов’янська. Раніше надійшло повідомлення, що українські збройні сили встановили контроль над містом.

На президентській Інтернет-сторінці сказано, що опорний пункт проросійських сепаратистів, який вони встановили у квітні, вже в руках урядових сил та що сепаратисти втекли з нього після інтенсивних боїв.

Тимчасом дотепер не було відповіді як з боку Росії, так і лідерів сепаратистів на пропозицію президента Порошенка про новий раунд переговорів в суботу.

Президент Порошенко заявив, що він запропонував час і місце переговорів у телефонній розмові з верховним представником Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон. Він сказав, що очікує відповіді від другої сторони.

Європейський Союз і Сполучені Штати погрозили Росії додатковими санкціями, якщо Москва і проросійські бойовики у Східній Україні не вдадуться до заходів для деескалації кризи.

З часу, коли українські війська припинили одностороннє припинення вогню, бої у регіоні посилились.

За повідомленням «Української правди», українські військові звільнили також Кпаматорськ.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG