Спеціальні потреби

Британія стурбована можливістю отруєння ще одного російського шпигуна


Фото Скрипаля і зали суду в Росії, де він зізнався у співпраці з британською розвідкою і був засуджений 2006р. до 13 років в’язниці
Фото Скрипаля і зали суду в Росії, де він зізнався у співпраці з британською розвідкою і був засуджений 2006р. до 13 років в’язниці

Таємнича недуга колишнього російського подвійного агента спричинила у Великій Британії хвилю припущень про можливий черговий шпигунський замах.

Британська поліція станом на ранок вівторка не подавала жодних імен, але з неофіційних джерел відомо, що слідчі з’ясовують причини непритомності і критичного стану здоров’я Сергія Скрипаля, колишнього полковника російської військової розвідки.

Сергій Скрипаль отримав британський притулок після звільнення з російської в’язниці в результаті обміну захопленими шпигунами між США, Росією та Великою Британією 2010 року.

На суді в Росії 2006 року він визнав себе винним у співпраці з британською розвідслужбою МІ-6.

66-річного Скрипаля і 33-річну жінку, як припускають його доньку Юлію Скрипаль, виявили у неділю непритомними надворі на лавці у містечку Солсбері на півдні Англії.

Вони перебувають у лікарні в реанімації у важкому стані.

Поліція заявляє, що загрози для мешканців Солсбері немає і наразі не може підтвердити, чи був скоєний якийсь злочин.

Коли стало відомо про особу потерпілого, багато британських ЗМІ почали писати про “отруєння невідомою речовиною”.

Ситуацію порівнюють з убивством 2006 року у Лондоні колишнього службовця КГБ Олександра Литвиненка, який помер у муках від отруєння радіоактивною речовиною полоній-210.

Дивіться також: Реабілітація Сталіна: Політична свобода в країні знову під загрозою

Реабілітація Сталіна: Політична свобода в країні знову під загрозою. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

XS
SM
MD
LG