Спеціальні потреби

Сексуальна залежність багатих та знаменитих


Конгресмен Ентоні Вінер, що потрапив у скандальну історію з розміщенням непристойного фото на Твіттері, заявив про те, що бере відпустку з метою лікування. Лікуватися він буде від сексуальної залежності. Подібний скандал, як і відповідь на нього, в американській політиці та шоу-бізнесі – не вперше. До Вінера професійної допомоги від надмірного потягу до сексу шукав актор Дейвид Духовний та гравець у гольф Тайґер Вудс. Тайґер говорить, що лікування допомагає, але до певної межі.

«Лише тому, що я пройшов лікування, не означає, що залежність зникає. Щодня я роблю усе, що в моїх силах, аби зробити моє життя кращим та стати сильнішим», – заявив він на прес-конференції 5 квітня 2010-го року.

Але чи справді сексуальна залежність – хвороба? Може, людині просто варто навчитися краще себе контролювати?

«Ми не говоримо про людей, які просто люблять багато займатися сексом. Ми говоримо про особистостей, життям яких керує сексуальне бажання», – пояснює Чарльз Сеймнау, психіатр, професор Університету імені Джорджа Вашингтона.

Припускають, що на сексуальну залежність страждає близько 14 мільйонів американців, або кожен сімнадцятий дорослий мешканець країни. Серед них – Саманта Чічора, дружина та мати двох дітей:

«Я зрозуміла, що те, що я робила, виходило за межі помилок молодості. Я не могла зупинитися. У мене було два романи і я їх добре приховувала. Мій чоловік нічого не знав», – розповідає вона.

Щороку тисячі таких як Саманта шукають допомогу у лікувальних центрах. Вони проходять через освітню, індивідуальну та групову терапію. Втриматися від позашлюбних стосунків стало тим складніше, що Інтернет робить пошук партнерів набагато легшим.

«Це спрощує доступ, який також може бути анонімним. Інтернет сприяв зростанню нашого бізнесу», – каже Сеймнау.

Виглядає, що наявність влади та високого статусу у суспільстві також сприяє походам наліво. Колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварецнеґґер, який мав за коханку власну хатню працівницю. Колишній губернатор штату Нью-Йорк Еліотт Спіцер, борець із проституцією та одночасно – клієнт високооплачуваної повії. І найбільш відомий з них – Білл Клінтон та його любовна афера з практиканткою Білого дому. І найкраще це відображене у відомій фразі Клнітона, яку він сказав в інтерв’ю у програмі «60 хвилин» у 2004-му році:

«Я зробив це з найгіршої причини. Тому, що я міг».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG