Спеціальні потреби

Росія застерегла США від втручання в справи Ірану


Сергій Рябков
Сергій Рябков

Президент США Дональд Трамп закликав до «змін» в охопленій заворушеннями країні

Високопоставлений російський дипломат застеріг США від спроб того, що він охарактеризував як «спроби втручатися у внутрішні справи» Ірану і скептично відгукнувся про заклик Вашингтона провести засідання Ради Безпеки ООН, присвячене протестам в іранських містах.

Росія має право вето в Раді Безпеки, однак заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков не уточнив, чи має намір Москва ввипадку контексті.

«Застерігаємо США від спроб втручатися у внутрішні справи Ісламської Республіки Іран», - підкреслив Рябков в інтерв'ю урядовому інформагентству ТАСС.

Він назвав те, що відбувається в Ірані «внутрішньою справою», яка привертає увагу міжнародної спільноти.

Рябков також висловив упевненість, що «незважаючи на безліч спроб спотворити суть того, що відбувається, я впевнений, що наш сусід, дружня нам держава, зможе подолати нинішні труднощі і вийти з поточного періоду міцнішою країною і надійним партнером у вирішенні різних проблем, в тому числі пов'язаних з подальшим виконанням Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (СВПД)».

За його словами, США навмисно використовують ситуацію в Ірані, щоб намагатися підірвати стійкість ядерної угоди.

Раніше президент США Дональд Трамп і віце-президент Майк Пенс виступили із закликами до «змін» в Ірані та висловили підтримку учасникам антиурядових протестів.

Коментуючи заклик США скликати засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Ірані, Рябков підкреслив, що внутрішні процеси в республіці не мають відношення до статутних функцій СБ ООН.

«Рада Безпеки - це орган, який несе головну відповідальність за підтримання міжнародного миру та безпеки, - зазначив він. - Внутрішні процеси в Ірані, як і в будь-якій країні, до статутних функцій СБ ООН відношення не мають», - сказав російський дипломат Рябков.

Дивіться також: Як волонтер Корпусу миру США відзначає новорічні свята в Україні?

Як волонтер Корпусу миру США відзначає новорічні свята в Україні? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:38 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG