Спеціальні потреби

Сенатори згадали "Акт Магнітського" у листі про зникнення Хашоггі


Джамал Хашоггі
Джамал Хашоггі

Сенатори США закликали президента Трампа провести розслідування зникнення саудівського журналіста Хашоггі, якого не бачили з часу, коли він минулого тижня увійшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі.

В листі до президента США, група сенаторів нагадала про "Акт Магнітського" – закон США від 2016 року, яким було запроваджено санкції проти Кремля, пише Bloomberg.

Слідство проведене в рамках цього закону, може призвести до запровадження санкцій проти саудівських посадовців і установ. Листа від законодавців було підписано всіма членами сенатського комітету з закордонних справ, крім сенатора Ренда Пола, який переконує Конгрес заблокувати майбутній продаж зброї Саудівській Аравії.

В інтерв'ю Fox News, президент Трамп назвав епізод з Хашоггі "жахливим, таким що точно не буде позитивним" для відносин США та Саудівської Аравії. "Це однозначно не буде позитивним".

Якщо те, що уряд Туреччини повідомляє про вбивство, або викрадення Хашоггі є справедливими, це виводить на новий рівень приплив загроз та переслідувань по всьому світові
Аманда Беннетт

Директор "Голосу Америки" Аманда Беннетт виступила з заявою стосовно зникнення і закликала уряди країн робити більше, щоб захистити основоположні цінності а також потужно і відповідно відреагувати на зникнення Хашоггі. Вона підкреслила, що цей випадок стосується журналіста, який проживав у США а також двох країн- союзників США.

"Зникнення і можливе вбивство саудівського журналіста, який проживав у США, Джамала Хажоггі є жахливим нагадуванням про те наскільки серйозні загрози постають перед журналістами по всьому світові", - йдеться в заяві.

"Якщо те, що уряд Туреччини повідомляє про вбивство, або викрадення Хашоггі є справедливими, це виводить на новий рівень приплив загроз та переслідувань по всьому світові", - наголосила Беннетт.

Дивіться також: ​Що відомо про зникнення саудівського журналіста? Відео

Що відомо про зникнення саудівського журналіста? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG