Спеціальні потреби

Сенат США вирішить, чи карати причетних до смерті Магницького


Комітет із закордонних справ Сенату США розгляне нові санкції щодо російських чиновників після закінчення канікул.

Сенатор США Джон Керрі повідомив, що сенатський Комітет із закордонних справ може ухвалити санкції проти російських чиновників, причетних до смерті у в’язниці адвоката Сергія Магницького.

Сенатор-демократ, який очолює Комітет із закордонних справ, заявив, що планує внести відповідний проект на розгляд щойно Сенат відновить роботу.

Проект, запропонований торік іншим сенатором-демократом Беном Кардином, пропонує відмовити причетним до загибелі журналіста в американських візах та заморозити їх рахунки у США.

Посол США у Росії Майкл Макфоул вважає нові санкції непотрібними, оскільки всі причетні до справи Магницького вже піддані санкціям з боку Америки.

Бухгалтер та аудитор Магницький працював на інвестиційну компанію Hermitage Capital. Його було ув’язнено після того, як він звинуватив керівництво компанії та Міністерство внутрішніх справ РФ у реалізації масштабних корупційних операцій.

Магницький помер у лікарні СІЗО після 11 місяців попереднього утримання під вартою. Правозахисники вважають, що він помер від отриманих побоїв.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG