Спеціальні потреби

ЄС продовжив дію санкцій проти Росії


Дональд Туск
Дональд Туск

Одноголосним рішенням ЄС продовжив дію економічних санкцій проти Росії. Про це президент Європейської ради Дональд Туск повідомив у Twitter.

"Рішення: ЄС одностайно продовжив дію економічних санкцій проти Росії з огляду на нульовий прогрес у втіленні Мінських домовленостей", - написав посадовець.

"Потужний сигнал від ЄС, що Росія має серйозно ставитись до виконання Мінських домовленостей і обрати мир для України". Так прокоментував у Twitter рішення ЄС спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Строк дії цих санкцій, спрямованих в основному проти російської фінансової системи, мав завершитись наступного місяця.

Санкції було запроваджено проти Росії в 2014 році, після анексії Кримського півострова. Їх регулярно продовжують через нестачу прогресу у встановленні миру.

Послаблення санкційного режиму залежатиме від того, чи вважатиме ЄС, що Росія виконує Мінські домовленості.

Захоплення Росією трьох українських військових кораблів та їх екіпажів спонукало до закликів в Європі та США ще посилити санкцій проти Росії.

Дивіться також: Відповідь на агресію Росії в Азові має бути потужною - перший посол США в Україні. Інтерв’ю

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG