Спеціальні потреби

Смертники, які вбили 13 людей в Махачкалі, можливо брат і сестра


Російські силовики вже ідентифікували одного з нападників. Брат та сестра Алієви пішли з дому у квітні.

Російські силовики ідентифікували одного із терористів-смертників, які вчора підірвали дві бомби у столиці Дагестану, Махачкалі. За повідомленням інформаційної агенції Інтерфакс, виконавцем теракту на посту ДПС в Махачкалі був 23-річний місцевий мешканець Різван Алієв. Другого нападника поки не ідентифіковано.

Подвійний теракт у столиці Дагестану, Махачкалі стався ввечері 3-го травня. Спочатку поблизу посту ДПС підірвалась легкова автівка. Через 15 хвилин, коли до місця вибуху прибули правоохоронці та рятувальники, вибухнув припаркований поруч мікроавтобус. В результаті вибухів вбито щонайменше 13 осіб та поранено 100.

За деякими данними, друга машина була припаркована неподалік місця першого теракту, за іншими – вона прорвала оточення та під’їхала до місця першого вибуху.

За даними джерела в спецслужбах Дагестану, другим смертником могла бути рідна сестра Алієва, 19-річна Муслімат. Про це, з посиланням на Інтерфакс, повідомляє Лента.ру. Раніше повідомлялось, що на місці вибухів у Махачкалі були знайдені фрагменти чоловічного та жіночого тіл.

За даними спецслужб, брат та сестра Алієви пішли з дому наприкінці квітня 2012-го року та були оголошені в розшук, як потенційні терористи-смертники.

У березні 2010-го року в результаті вибухів у московському метро, влаштованих терористками-смертницями із Дагестану, загинули 40 осіб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG