Спеціальні потреби

У Дагестані загинуло семеро міліціонерів


Дагестан
Дагестан

За повідомленням російських органів влади, у південній республіці Дагестан внаслідок двох окремих нападів, вчинених у столиці Махачкала, загинуло 7 співробітників правоохоронних органів.

У повідомленнях зазначається, що одна з атак сталася коли підозрювані бойовики захопили приватний автомобіль міліціонера. У перестрілці щонайменше троє правоохоронців і троє мирних жителів отримали поранення.

Місцевий міліціонер сказав агентству «Associated Press», що згодом чотири бойовики загинули коли правоохоронці оточили їх автомашину і відкрили по ній вогонь. Автомашина з бойовиками вибухнула.

Дагестан є частиною неспокійного російського Північного Кавказу, населеного переважно мусульманами, де у 1990-их роках сепаратисти воювали з російськими силами у двох війнах. Перестрілки і бомбові напади у цьому регіоні є майже щоденним явищем.

Російські правозахисники твердять, що підтримувані Кремлем місцеві міліціонери часто розпалюють регіональні напруження жорсткими правоохоронними методами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG