Спеціальні потреби

Росія і Туреччина: вбивство російського посла не завдасть шкоди відносинам між обома країнами


Учасники московських нарад у справі Сирії
Учасники московських нарад у справі Сирії

Президенти Росії і Туреччини висловили думку, що вбивство російського посла до Туреччини не завдасть шкоди відносинам між обома країнами.

«Ми з Путіним дотримуємось думки, що наші дедалі ширші ділянки співпраці з Росією, зокрема щодо Сирії, не будуть ускладнені з приводу цієї атаки», сказав Реджеп Таїп Ердоган у Стамбулі після того, як обидва лідери мали телефонну розмову в понеділок ввечері. Про це повідомило Французьке агентство новин.

У вівторок міністри закордонних справ обох країн поклали квіти до портрета посла Андрія Карлова в Москві. Карлов загинув у понеділок від пострілу поліцейського, який не був на службі, на знак протесту, як здається, проти причетності Росії до подій у Сирії.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавусоглу заявив: «Турецький народ сумує з приводу цієї втрати так само, як Росія і російський народ». Чавусоглу був у Москві разом з міністром закордонних справ Ірану для участі в тому, що, згідно з передбаченнями, мало бути важливою зустріччю для обміркування сирійської кризи.

Міністри закордонних справ трьох країн погодились сприяти угоді між сирійським урядом і опозицією, сказав у вівторок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після зустрічі у вівторок.

Дивіться також: Економіст Андерс Аслунд з приводу націоналізації Приватбанку: «Не думаю, що є приводи для паніки»

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG