Спеціальні потреби

У результаті аварії в московському метро загинуло 20 осіб


Кількість загиблих в результаті аварії на синій гілці московського метрополітену досягла 20 осіб: 19 з них загинули на місці, ще одна померла у лікарні. Про це повідомляє заступник начальника ГУ МНС по Москві Олександр Гаврилов.

Вранці у вівторок в московському метро сталася аварія - поїзд, що слідував по Арбатсько-Покровській лінії, зійшов з рейок. Про це незабаром після події повідомив віце-мер Москви Петро Бірюков.

За попередніми даними, серед загиблих - машиніст аварійного поїзда.

Глава департаменту охорони здоров'я Москви Георгій Голухов зі свого боку зазначив, що в лікарні міста доставлено більше 150 осіб. При цьому більше 50 осіб перебувають у важкому стані.

Постраждалих виносили зі станцій метро на ношах. Як повідомляє Reuters, найбільш серйозно постраждалих доставляли в лікарню вертольотами. Пасажири, яким рятувальники допомогли вибратися на вулицю, перебували в стані шоку чи плакали.

В управлінні МНС по Москві підкреслили, що загоряння та задимлення в метро немає.

За попередніми даними слідства, причиною аварії стало різке гальмування складу в результаті помилкового сигналу, що надійшов через пониження напруги в електромережі.

На місці події працюють слідчі Головного слідчого управління СК Росії по Москві.

Російський прем'єр міністр Дмитро Медведєв висловив співчуття з приводу аварії.

«У нас в Москві відбулася трагічна подія в метро - аварія, загинули люди, і більше 100 осіб перебувають ні лікуванні в лікарнях, - сказав Медведєв на нараді з членами уряду у вівторок. - Я хотів би від імені тут присутніх і уряду РФ в цілому висловити співчуття родичам загиблих».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG