Спеціальні потреби

Ковбої з Монтани завойовують простори Підмосков'я


Ковбої з Монтани завойовують простори Підмосков'я
Ковбої з Монтани завойовують простори Підмосков'я

Ковбой Дерелл Стівенсон у Росії випробує відпрацьовані у рідній Америці методи вирощення худоби. Щоб допомогти відновити поголів’я великої рогатої худоби американські ковбої приїхали до підмосковного Шестакова. Дерелл Стівенсон привіз американських корів та методи вирощування великої рогатої худоби до Росії.

Сьогодні Росія імпортує майже всю свою яловичину. Незважаючи на великі простори, у Росії пасеться у сто разів менше м’ясних корів, ніж у США.

«Велика площа незайнятих земель надає цій країні величезні можливості. Дуже багато доступної землі, і розораної і ні», – каже Дерелл Стівенсон.

Цих корів породи «Чорний Ангус» імпортували минулого року з Монтани кораблем та літаками. Кілька тижнів тому в Росії народилися перші теляти цієї породи.

«Ми допомагаємо розводити місцеву м’ясну породу. І разом з тим навчаємо місцевих працівників, – розповідає Дерелл.

Один із працівників ферми – Віктор Коровкін виріс у селі і бачив, як місцевий колгосп після падіння Радянського Союзу був розграбований. Після заснування спільного російсько-американського підприємства він був найнятий охоронцем, а пізніше – помічником на фермі. Своєю роботою віктор Задоволений:

«У них – нові технології. Все нове. Дещо імпортоване, а дещо – місцеве».

Ветеринар ферми Катерина Зіміна каже, що росіяни звикли працювати з молочною породою корів, які утримуються в корівниках, а не пасуться на пасовиськах:

«Дуже важко знайти достатньо людей в Росії, які можуть працювати з м’ясною породою. Росія відома своєю молочною породою корів. Такої великої рогатої худоби у нас багато. Але розводити молочну породу і м’ясну породу – дуже різні речі».

Зіміна каже, що чимало росіян приїжджають до підмосковного Шестакова, де знаходиться ферма, аби повчитися методам американських ковбоїв:

«Ми разом можемо показати цим людям, що ковбої бувають не лише у фільмах. Ковбої існують і бути ковбоєм – важка праця. І робити її можливо тут, в Росії».

А так само можна в Росії і вечеряти стейком з яловичини породи «Чорний Ангус», який є надзвичайно популярним у Сполучених Штатах Америки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG