Спеціальні потреби

У Росії затримано підозрюваного китайського шпигуна


У Росії затримано підозрюваного китайського шпигуна
У Росії затримано підозрюваного китайського шпигуна

Представники Федеральної служби безпеки Росії повідомили про арешт громадянина Китаю, який ймовірно намагався отримати доступ до засекречених даних про зенітно-ракетний комплекс С-300.

Тун Шенюн був затриманий ще 28 жовтня 2010 року, одначе невідомо чому повідомляється про його арешт щойно тепер. Повідомлення надійшло саме за тиждень до початку дводенного візиту до Китаю прем’єр-міністра РФ Володимира Путіна. Мета візиту - зміцнення китайсько-російських відносин.

За повідомомленням російських властей, у ході слідства було встановлено, що громадянин Китаю, під прикриттям посади перекладача офіційних делегацій з КНР, намагався отримати від російських громадян технологічну та ремонтну документацію щодо зенітно-ракетного комплексу С-300, що містить державну таємницю. Повідомляється, що підозрюваний шпигун ймовірно пропонував за таку інформацію грошову винагороду.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG