Спеціальні потреби

Росія нарощує військову потугу, бажає продавати зброю до Ірану


Росія нарощує військову потугу, бажає продавати зброю до Ірану
Росія нарощує військову потугу, бажає продавати зброю до Ірану

Росія зацікавлена у продажі зброї та військових технологій до Ірану. Високопосадовець російського оборонного відомства заявив у четвер в інтерв’ю газеті «Комерсант», що у Росії розглядають можливості для продажу зброї Тегерану, не зважаючи на ембарго ООН на продаж більшості видів озброєнь до Ірану.

Директор Федеральної служби з військово-технічної співпраці, Михайло Дмітрієв, заявив що ембарго ООН допускає певні варіанти співпраці. За словами Дмітрієва, Іран та Росії розглядають ці варіанти.

Росія заявляла про бажання продати Тегерану ракетні системи земля-повітря С-300, але відмовилась від угоди після накладення на Іран нових санкцій.

Рада безпеки ООН наклала на Тегеран ряд жорстких санкцій після того, як Ірану не дозволив міжнародним експертам перевірити свої ядернї об’єкти.

Багато західних країн, включно зі США, звинувачують Іран у спробі створення ядерної зброї. Тегеран наполягає, що його ядерна програма має мирні цілі.

Коментарі Дмітрієва щодо можливості продажу зброї до Ірану прозвучали в один день із заявою представників Міноборони про довгострокові плани розвитку збройних сил країни.

Перший заступник міністра оборони Володимир Поповкін заявив у четвер, що Москва витратить 650 мільярдів доларів на сотні нових кораблів, військових літаків та гелікоптерів.

Бюджет розрахований до 2020-го року і також передбачає створення 8 нових атомних підводних човнів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG