Спеціальні потреби

Медведєв усунув з посад кількох службовців органів безпеки


Вшанування пам’яті жертв атаки в аеропорту Домодєдово
Вшанування пам’яті жертв атаки в аеропорту Домодєдово

Президент Росії Дмитро Медведєв усунув з посад службовців федеральної служби безпеки у зв’язку самогубною атакою на московський аеропорт Домодєдово минулого місяця.

Представниця президента Наталія Тімакова заявила у вівторок , що голова Федеральної служби безпеки подав список прізвищ посадовців, відповідальних за боротьбу з тероризмом. Вона сказала, що посадовців звільнено з приводу помилок у їх праці.

Про усунення посадовців повідомлено наступного дня після того, як лідер ісламських повстанців у неспокійному кавказькому регіоні Доку Умаров заявив, що це він доручив провести самогубну атаку, в результаті якої загинуло 36 людей.

Умаров зробив заяву про це у відеозаписі, який у понеділок поміщено на Інтернет-сторінці ісламських повстанців. Багаторічний командир чеченських повстанців заявив, що атака була скерована, за його словами, проти «шовіністичного режиму» прем’єр-міністра Володимира Путіна.

В іншому відеозаписі, який з’явився в Інтернеті в неділю, Умаров заявив, що коли Москва не зречеться контролю над регіоном, її чекає рік «крові і сліз».

Умаров, який вважає себе «еміром» Кавказу, хоче створити незалежну фундаменталістську державу на Північному Кавказі, до складу якої входили б переважно мусульманські республіки Чечня, Інгушетія і Дагестан.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG