Спеціальні потреби

RT вдалося уникнути арешту директора та рахунків у США


RT - телевізійний канал та сайт, який в уряді США називають пропагандистським органом Кремля, таки зареєструється, як закордонний агент в Америці. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Наші адвокати повідомили, що якщо ми не зареєструємося, як закордонні агенти, директора нашої компанії у США можуть заарештувати, а наші рахунки у США - заморозити

Про згоду на реєстрацію напередодні заявила головний редактор RT Маргарита Сімоньян.

"Міністерство юстиції США не лишило нам вибору. Наші адвокати повідомили, що якщо ми не зареєструємося, як закордонні агенти, директора нашої компанії у США можуть заарештувати, а наші рахунки у США - заморозити. Коротше кажучи, в цій ситуації наша компанія не змогла би працювати. Обираючи між цими наслідками та реєстрацією, ми обрали реєстрацію", - наводить слова Сімоньян The Washington Post .

Посольство Росії у Вашингтоні в четвер відзначило, що ситуація з RT може позначитись на тих американських новинних організаціях, які працюють у Москві.

Західні оглядачі та коментатори по різному поставились до ситуації навколо реєстрації RT, як закордонного агента у США.

США допомагають Кремлю виправдати своє ставлення до НДО, які отримують гроші із-за кордону
Леонід Рагозін

На думку деяких, ця ситуація повторює дії Росії, де цілу низку громадських організацій примусили до реєстрації у якості закордонних агентів.

"США допомагають Кремлю виправдати своє ставлення до НДО, які отримують гроші з-за кордону", - твітує оглядач Леонід Рагозін.

"Це може негативно позначитись на американських ЗМІ, які мають представництва у Москві", - твітує Марк Маккіннон, журналіст видання The Globe and Mail.

"Добре. Але і російському Sputnik давно час зареєструватись, як закордонний агент, яким це ЗМІ і є", - твітує журналіст Ендрю Файнберг.

Дивіться також: Дискусії між істориками - це добре, але не між політиками - Володимир В’ятрович

Дискусії між істориками - це добре, але не між політиками - Володимир В’ятрович. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

XS
SM
MD
LG