Спеціальні потреби

Трамп досі не наказав розвідці США зірвати російське втручання у майбутні вибори


Адміністрація Дональда Трампа не давала Агентству національної безпеки США додаткових повноважень для перешкоджання російському кібевтручанню у вибори у США. Про це директор АНБ адмірал Майк Роджерс заявив Сенатському комітету з питань збройних сил, як повідомляє видання The Hill.

Їм не довелося зіткнутись із наслідками, які б примусили їх змінити свою поведінку

Роджерс відзначив, що сам не звертався з проханням надати йому додаткові повноваження для перешкоджання кібератакам Росії у зародку, але відзначив, що саме до повноваженя президента США Трампа належить ухвалення такого рішення.

"Мені необхідне політичне рішення, яке б вказувало на специфічний наказ. Саме президент, зрештою, ухвалює рішення у відповідності до рекомендацій від міністра оборони", - заявив Роджерс.

При цьому директор АНБ заявив, що доручив своїм підлеглим "розпочати конкретну роботу", але не навів деталей можливих дій його агентства для попередження кібервтручання у вибори у США.

Мені необхідне політичне рішення, яке б вказувало на специфічний наказ. Саме президент, зрештою, ухвалює рішення у відповідності до рекомендацій від міністра оборони

Роджерс також відзначив, що дії Росії не змінились значним чином внаслідок санкцій США.

"Їм не довелося зіткнутись із наслідками, які б примусили їх змінити свою поведінку", - наводить слова Роджерса американський канал CNN.

Дивіться також: Дослідження: У чому секрет довгожителів, які зберігають ясність розуму?

Дослідження: У чому секрет довгожителів, які зберігають ясність розуму? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

XS
SM
MD
LG