Спеціальні потреби

"Прогрес виглядає дуже мізерним". Кірбі про новий наступ росіян на Донбасі


Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу у Білому домі, 17 липня 2023. Фото Reuterr
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу у Білому домі, 17 липня 2023. Фото Reuterr

Новий наступ росіян на Донбасі біля Лимана та Авдіївки не став сюрпризом та США впевнені, що ЗСУ відіб'ють атаку ворога. Про це під час аудіобрифінгу 13 жовтня заявив Джон Кірбі, координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США.

"Як це було і під час невдалого зимового наступу Росії минулого року здається, російські військові використовують тактику хвильових атак, коли вони кидають маси погано навчених солдатів прямо на поле бою без належного екіпірування", - повідомив Кірбі.

Росія, за його словами не зважає на життя власних солдатів "добровільно жертвуючи ними заради досягнення своїх цілей". В той час, як Україна "ефективно та розумно воює".

"Українці важко працюють, щоб відбити ці наступальні маневри, - додав американський посадовець. - І, як видається, так і відбувається. Прогрес російських підрозділів, навіть там де він є, виглядає дуже мізерним".

Утім Кірбі нагадує, що подібна атака росіян показує, що США мають продовжувати підтримувати Україну.

"Ось чому надзвичайно важливо, щоб Конгрес дотримувався своїх зобов’язань перед українським народом і вживав заходів для збереження нашої підтримки", - додав Кірбі.

Кірбі запевнив, що США продовжують підтримкувати Україну.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG