Спеціальні потреби

Російська армія отримає новий ракетний комплекс С-350 «Витязь» у 2019 році


У 2019 році Росія розпочне розгортання нового покоління ракетного комплексу С-350 «Витязь» від близького до середнього радіусу дії, повідомляє Міністерство оборони Російської Федерації.

Міністерство також повідомило, що російські військові розгорнули комплекси Панцир-С і С-400 в анексованому Криму, а також у своєму арктичному регіоні, Калінінградському ексклаві на Балтійському морі та у найбільш східному Хабаровському краї.

У суперечці з приводу окремої ракетної системи з більшим радіусом дії Вашингтон погрожує вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (INF) 1987 року, стверджуючи, що нова російська ракета – «Новатор 9M729» (яку НАТО називає SSC-8) порушує пакт.

Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності забороняє обидвом сторонам розміщувати на території Європі ракети короткої та середньої дальності. Росія заперечує, що ракета порушує INF, і звинувачує Сполучені Штати у винайденні фальшивого приводу для виходу з договору з метою розробки нових ракет.

Раніше, в середу, президент Володимир Путін заявив, що в наступному році Росія розгорне свій перший полк з гіперзвукових ядерних ракет, зазначивши, що цей крок означає, що в його країні зараз є новий тип стратегічної зброї.

"Витязь" – це ракетний комплекс короткої та середньої дальності протиповітряної оборони, розроблений компанією Almaz-Antey Air and Space Defense Corporation.

Кремль заявляв у березні, що Росія скоротить свій оборонний бюджет до менш ніж 3 відсотків валового внутрішнього продукту протягом наступних п'яти років.

Дивіться також: Як президент Трамп несподівано завітав до Іраку, аби зустрітися із військовими США

XS
SM
MD
LG