Спеціальні потреби

Янукович розраховує на Тягнибока? (Огляд преси)


Київ – До президентських виборів – рівно 20 місяців. Здавалося б, занадто багато, щоб думати про них, але саме зараз, як нагадує газета «Сегодня», закінчується формування передвиборних штабів, які з вересня почнуть активну роботу з впровадження в життя своїх сценаріїв того, що має статися 29 березня 2015-го. Журналісти розглядають 10 сценаріїв, за якими, найімовірніше, відбуватимуться вибори. Найвигідніший для Партії регіонів, на думку газетярів, – вихід Віктора Януковича у другий тур із Олегом Тягнибоком, в якому перемога чинного президента у регіоналів не викликає сумніву. Однак, на думку експерта газети, ймовірність цього сценарію незначна, бо Тягнибоку навряд чи вдасться підняти рейтинг, щоб вийти в другий тур. Про інших можливих спаринг партнерів Януковича йдеться в матеріалі «10 сценаріїв президентських виборів». Не виключають газетярі і перенесення виборів.

У владі вголос заговорили про секвестр бюджету, тобто про скорочення доходів і, основне, видатків головної частини. Таким чином, як наголошують «Вечірні вісті», балачкам про «покращення» настав кінець і треба затягувати паски. Звісно ж, пересічним українцям. Докладніше про це йдеться в статті «Покращенню» настав остаточний секвестр».

Через нові правила оцінки майна, які мають набрати чинності з 1 серпня, ринок нерухомості може завмерти без угод, попереджає газета «Сегодня». Згідно з постановою Кабміну, вже з четверга визначати ціну майна зможуть тільки сертифіковані фахівці, що пройшли навчання. Поки на сайті Фонду реєстру таких оцінювачів немає, і коли з'являться – там не говорять. Ускладнює ситуацію ще одне нововведення: з 1 вересня набуває чинності обмеження на розрахунки готівкою в 150 тисяч гривень. Тобто, щоб оформити договір купівлі-продажу, продавцю і покупцю потрібно буде відкривати рахунки в банку, а потім пред'явити виписку про переведення коштів з одного рахунку на інший нотаріусу. Це, на думку експертів, влетить людям у копієчку – через банківські комісійні та втрати на валюто-обмінному курсі.

Глава держави заблокував можливість спрощеного продажу землі в містах. У столиці з’явився шанс зберегти зелені зони. Як пише газета «День», в Україні може зупинитися зведення новобудов. Проблеми зумовлені складнощами з передаванням земель державної та комунальної власності для містобудівних потреб. Вирішити будівельну дилему спробують восени, коли депутати повернуться до парламенту. Заголовок публікації – «Новобудовам – «стоп».
Передрук з "Радіо Свобода"

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG