Спеціальні потреби

На сході України вбиті 12 бійців «Правого сектора»


Дванадцять бійців українського націоналістичного «Правого сектора», який воює з проросійськими сепаратистами на сході України, були вбиті в середу вранці, коли їх автобус потрапив у засідку.

Крім того, за словами представника організації, сепаратисти взяли в полон невідоме число бійців.

Сепаратисти відкрили вогонь по автобусу, який доставляв членів руху до місця бойових дій у селища Мандрикіне в околицях Донецька, який знаходиться під контролем сепаратистів.

Про це повідомив представник «Правого сектора» – організації націоналістичного спрямування, яка підтримує урядові війська.

«Вони брали участь у військовій операції рано вранці в районі Донецька і потрапили в засідку. Дванадцять бійців «Правого сектора» були вбиті», – повідомив Reuters представник організації Артем Скоропадський.

Це найбільша одноразова втрата організації з початку спалаху насильства на російськомовному сході України в квітні, додав він.

За словами Скоропадського, зіткнення стало несподіванкою для підрозділу «Правого сектора», оскільки в результаті наступу урядових військ в останні дні сепаратисти були витіснені з їх звичайних позицій.

«Маємо страшні втрати. Помстимося!» – заявив лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош на своїй сторінці в Facebook.

На відео, зробленому на місці зіткнення, видно тіла кількох бійців у бойовому спорядженні, що лежать поруч з автобусом з вибитими вікнами і численними кульовими отворами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG