Спеціальні потреби

"Республіканці за Україну" запустили нову кампанію на підтримку голосування за допомогу Києву в обхід спікера Джонсона


Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон. Shawn Thew/Pool via AP
Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон. Shawn Thew/Pool via AP

Проєкт "Республіканці за Україну" запустив нову кампанію на підтримку допомоги Києву. Повідомлення містить заклик до республіканців у Палаті представників Конгресу США підписати петицію для винесення на голосування сенатського законопроєкту про фінансування допомоги Києву в обхід рішення спікера-республіканця Майка Джонсона.

У хвилинному відеоролику виборці-республіканці пояснюють своїм представникам-республіканцям у Конгресі, чому їхня партія повинна підтримувати Україну.

"Ви не консерватор, якщо не відстоюєте демократію", - каже у відео один з виборців. "5% від американського оборонного бюджету іде на те, щоб боротись із найбільшим супротивником Америки - Росією. Я знаю, що ми хочемо владнати ситуацію на кордоні, але я вірю, що ми можемо робити це в той самий час", - говорить інший. "Одна річ, у чому росіяни вправні, це їхня пропаганда. Вони використовують політичне розділення у нашій країні, щоб змусити людей вірити в брехню", - сказав ще один виборець.

"Наша кампанія має на меті зміцнити підтримку України серед республіканців Палати представників, представивши їм надійних посланців — справжніх виборців-республіканців — які заохочують обраних ними лідерів робити все можливе для захисту американських цінностей та інтересів", - йдеться на сайті проєкту.

Ганнер Рамер, речник кампанії "Республіканці за Україну", заявив: "Кожен день, коли Конгрес зволікає, гине все більше українських військових і мирних жителів, і тим слабшою виглядає Америка".

Раніше Голос Америки повідомляв, що Джонсон сказав однопартійцям, що конгресмени можуть готувати власний законопроєкт про допомогу Україні.

Документ може значно відрізнятись від уже ухваленого у Сенаті проєкту на 95 мільярдів, 60 з яких передбачено Україні, а решта - іншим союзникам США, зокрема Ізраїлю та Індо-Тихоокеанського регіону. Натомість у проєкті Палати представників допомога Україні може бути надана у форматі позики або ленд-лізу.

Ідею надсилання допомоги Україні у формі позики вперше озвучив колишній президент Дональд Трамп, який найімовірніше стане кандидатом від республіканців на виборах президента у листопаді 2024 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG