Спеціальні потреби

Відділити патріотизм від журналістики радять українським ЗМІ "Репортери без кордонів"


Принципи об'єктивної журналістики в Україні було принесено в жертву міркуванням патріотизму?

Українським журналістам необхідно розпочати відкриту дискусію щодо патріотизму та журналістики. До цього закликала міжнародна організація "Репортери без кордонів" у доповіді "Реальність після Євромайдану".

Принципи об'єктивної журналістики в Україні було принесено в жертву міркуванням патріотизму, розповіли упорядникам доповіді ряд українських медійників.

"Багато журналістів невірно зрозуміли власну роль і стали пропагандистами", - наводить слова Валерія Іванова, директора "Академії української преси" доповідь "Репортерів без кордонів".

Не можна критикувати слова та дії тих, хто називає себе патріотами
Катерина Сергацкова, "Громадське"

"Протягом останніх півтора років з'явились деякі негласті табу. Не можна критикувати слова та дії тих, хто називає себе патріотами (патріот завжди правий). Не можна згадувати проблеми з військовими (бо це грає ну руку ворогу). Не можна говорити про порушення прав людини (бо це не на часі, спочатку треба вирішити більш важливу проблему - війну). З'явилось багато подібних заборон, які фактично нищать можливість говорити про проблеми, а значить - і можливість їх вирішувати", - розповіла упорядникам доповіді Катерина Сергацкова, журналістка "Громадського".

З точки зору "Репортерів без кордонів", висока урядова посада не сумісна із статусом власника ЗМІ
Доповідь про Порошенка та "5-й канал"

Доповідь закликає уряд України гарантувати втілення реформи у галузі ЗМІ, зокрема щодо прозорості структури власності ЗМІ.

"Репортери без кордонів" також закилкали президента України Петра Порошенка відмовитись від контролю за "5-м каналом".

"З точки зору "Репортерів без кордонів", висока урядова посада не сумісна із статусом власника ЗМІ", - відзначає доповідь.

Дивіться також: А ось як пошук покемонів допоміг зловити підозрюваного у вбивстві

А ось як пошук покемонів допоміг зловити підозрюваного у вбивстві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG