Спеціальні потреби

Виживання України і безпека США під загрозою, – Остін на 20-му "Рамштайні"


За два роки Контактна група з питань оборони України виділила понад $88 млрд військової підтримки для України. Фото: міністр оборони США Ллойд Остін на спільній прес-конференції із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном, Reuters
За два роки Контактна група з питань оборони України виділила понад $88 млрд військової підтримки для України. Фото: міністр оборони США Ллойд Остін на спільній прес-конференції із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном, Reuters

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що підтримка України має вирішальне значення для безпеки США, а також зазначив, що сьогодні питання безпекової допомоги та постачання боєприпасів Україні – питання виживання та збереження суверенітету України. Про це Остін сказав 19 березня за підсумками засідання Міжнародної контактної групи з оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині під час спільної пресконференції із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

“Сьогодні виживання України під загрозою. І є ризик для безпеки Америки. Їм не можна гаяти жодного дня. У нас також немає зайвого дня. Тож сьогодні я цілком рішучий підтримувати безпекову допомогу та постачання боєприпасів. Це питання виживання та суверенітету України”, – заявив Ллойд Остін.

Сьогодні виживання України під загрозою. І безпека Америки під ризиком. Вони не можуть згаяти жодного дня.
Ллойд Остін

За словами міністра оборони США, Вашингтон підтримує Україну, тому що “це правильно, в час коли свобода знаходиться під загрозою” і тому що це має вирішальне значення для американської безпеки: “Сполучені Штати зіткнуться з новими серйозними небезпеками у світі, де з’являються агресія та автократія, а тирани, диктатори набирають сміливості, думають, що можуть стерти демократію з мапи світу, тому, інвестуючи в безпеку України, ми інвестуємо у власну безпеку. І ми зміцнюємо спільне бачення контактних груп у відкритому світі, де є правила, права і обов’язки”.

Міністр оборони США подякував за спільну роботу із підтримки України представникам Данії, Естонії, Франції, Німеччини, Ісландії, Італії, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі й Великої Британії.

“Сполучені Штати не одні, як бачите, близько 50 країн зібрались вдвадцяте, щоб розглянути безпекову допомогу Україні. На цій зустрічі я продовжую чути про єдність, рішучість і зусилля знайти спосіб продовжувати цю підтримку. Ми бачимо, як підтримка партнерів активізувалась, але підтримка США – звичайно, дуже-дуже важлива”, – додав Ллойд Остін.

Україні потрібні боєприпаси. Їм потрібна підтримка, щоб мати можливість продовжувати захищатись.
Ллойд Остін

За словами міністра оборони США, Контактна група з питань оборони України зосереджується на двох напрямах – негайна підтримка українських війська та співпраця з керівництвом України, щоби спланувати довгострокову оборону та стримування.

Міністр оборони США також прокоментував питання просування російських сил на фронті в Україні і нагальну потребу в додатковому фінансуванні: “Те, що ми бачили на полі бою – невеликі здобутки росіян, які супроводжуються значними втратами з точки зору персоналу і обладнання. [..] [Україні] потрібні боєприпаси. Їм потрібна підтримка, щоб мати можливість продовжувати захищатись. Звичайно, потрібне додаткове фінансування і ми сподіваємось, що його незабаром приймуть”.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун під час пресконференції заявив, що упродовж двох останніх років Контактна група з питань оборони України виділила понад $88 млрд військової підтримки для України.

“Два останніх роки показують нам, яких результатів ми можемо досягти, коли діємо разом і підтримуємо Україну. Який у Путіна план? Він планує дочекатись, коли Захід не підтримуватиме Україну. Коаліція не повинна допустити цієї трагедії. Разом союзники та партнери виділили понад 88 мільярдів доларів на безпекову допомогу”, – говорить Чарльз Браун.

Чарльз Браун також зауважив, що допомога Україні зміцнює НАТО, допомагає зміцнити оборонну промислову базу Сполучених Штатів у Європі та забезпечує власну безпеку США: “Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну. Мир і безпека – це більше, ніж просто слова, це більше, ніж просто віра. Мир і безпека вимагають постійної роботи та постійних дій. Потрібно щоб контактна група з питань оборони України продовжувала працювати для досягнення миру та безпеки для України та для всіх”.

Дивіться також: Брифінг."Рамштайн" та ініціатива Чехії з пошуку снарядів для України

Брифінг."Рамштайн" та ініціатива Чехії з пошуку снарядів для України
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG