Спеціальні потреби

Де збрехав Путін, розповіли сирійські повстанці, яким він "допоміг"


Основна опозиційна група у Сирії, "Вільна сирійська армія", яка отримує підтримку Заходу, спростувала заяву президента Росії Володимир Путін про те, що Росія буцімто підтримує повстанців у спільних з сирійськими військами операціях проти «Ісламської держави».

Коаліції повстанців, пов'язані з Вільною сирійською армією (ВСА), повідомили західним ЗМІ, що вони не отримують з боку Росії підтримки з повітря, або інших форм військової допомоги.

Минулого тижня Путін заявив, що Росія надала прикриття з повітря, зброю та боєприпаси для ВСА

Лідер повстанців Асаад Ханна сказав, що заява Путіна є «категоричною брехнею». Ханна сказав в інтерв'ю французькому новинному агентству, що уряд Росії намагається внести розкол до ВСА поширюючи чутки.

Минулого тижня Путін заявив, що Росія надала прикриття з повітря, зброю та боєприпаси для ВСА, яка вже давно бореться з сирійською урядовою армією.

Російські військові лідери також сказали, що Москва надає військову допомогу ВСА.

Путін також заявляв, що військові дії Росії в Сирії спрямовані на захист Росії від екстремістів, які базуються у Сирії

Незабаром після коментарів Путіна Сполучені Штати заявили, що не можуть підтвердити його заяви.

В останні місяці Росія бомбила Вільну сирійську армію.

Надання допомоги ВСА стало б істотним зрушенням у політиці Росії, яку очолювана США коаліція звинувачувала в нанесенні ударів по поміркованим повстанцям до Асада в рамках операції Москви на підтримку сирійського президента.

Путін також заявляв, що військові дії Росії в Сирії спрямовані на захист Росії від екстремістів, які базуються у Сирії. За його словами, екстремісти становлять для Росії «явну загрозу». Путін також рекомендував військовим «негайно знищити» будь-які цілі, які несуть загрозу російським силам в Сирії.

Дивіться також: Ось як США обвалили ціни на нафту у світі

Ось як США обвалили ціни на нафту у світі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

XS
SM
MD
LG