Спеціальні потреби

Довіра до Путіна серед республіканців у США зростає - опитування


Володимир Путін, президент Росії
Володимир Путін, президент Росії

Протягом останніх двох років популярність президента Росії Володимира Путіна серед членів Республіканської партії в США подвоїлася.

Про це повідомляє видання Politico посиланням на результати опитування, проведеного Pew Research Center.

Кількість республіканців, які довіряють Володимиру Путіну, зросла вдвічі із 17% у 2015 році, коли Дональд Трамп розпочав свою президентську передвиборчу кампанію, яка вважалася прихильною до Москви, і сьогодні становить 34%.

Хоча більшість американців далі сприймають Росію негативно, загальна популярність Москви все ж таки збільшилась у порівнянні з 2014 роком, коли Росія анексувала Крим. За результатами опитування, 29% американців тепер мають позитивне уявлення про Росію у порівнянні з 19% три роки тому.

Проте явно спостерігається поділ по партійній лінії, в той час, як різні комітети в Конгресі та федеральні слідчі розслідують справу ймовірного втручання Росії у вибори в США 2016 року, включно з хакерськими атаки на електронне листування демократів. Слідчі намагаються встановити, чи були будь-які зв’язки з Росією та передвиборчим штабом Дональда Трампа. Сам президент назвиває розслідування «обманом».

Як вказують дані опитування, на відміну від республіканців, підтримка Путіна серед демократів відносно незначна і складає всього 13%.

61% демократів вважають Росію головним ризиком для національної безпеки США, у той час, як серед республіканців таку думку поділяють лише 36%.

Опитування було проведено серед 1 505 американських громадян від 16 лютого до 15 березня. Похибка вибірки становить 3%.

«Ми бачимо відносну зміну серед республіканців в тому, що вони тепер набагато прихильніше ставляться до Росії», - зазначила старший дослідник при Pew Research Center Марґарет Вайс, додавши, що зміна «досить значна».

Вона наголосила, що ідологічний поділ наявний і в інших країнах. Правого нахилу громадяни Італії, Греції та Австралії також позитивніше ставляться до Путіна, - каже Вайс.

Дивіться також: Поради експертів: Як вирішити конфлікт на сході України?

Поради експертів: Як вирішити конфлікт на сході України? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:13 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG