Спеціальні потреби

У Білому домі повязали поширення електромобілів з позбавленням Путіна можливості використовувати енергію як зброю


На фото: Президент США Джо Байден
На фото: Президент США Джо Байден

Із поширенням електромобілів, зростання вартості пального перестане бути проблемою, автократи подібні Путіну не матимуть можливості використовувати викопне паливо як зброю проти інших країн. Про це у четвер заявили у Білому домі через соціальну мережу Twitter.

У низці повідомлень оприлюднених у четвер, Білий дім вказав, що з того часу, як Путін почав накопичення військ поблизу кордонів України минулого року, збільшилась вартість пального на автозаправках.

"Війна Путіна не буде безболісною для американців, але ми робимо все можливе, щоб обмежити вплив на родини", - заявили у Білому домі.

Повідомлення Білого дому вказують на збільшення США видобутку нафти та газу, але також відзначають, що "якщо ми будемо надалі покладатись на викопне пальне, наша економічна та національна безпека буде лишатись вразливою до забаганок тих, хто контролює постачання нафти у світі".

В адміністрації США звернули увагу на зусилля президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена щодо розвитку екологічних джерел енергії, які не вимагають "викопного палива, яке купують та продають на глобальних ринках".

"Коли ми матимемо електричні автомобілі, які живляться чистою енергією, нам ніколи знову не доведеться турбуватись про ціни на пальне. А автократи такі як Путін не будуть здатні використовувати викопне пальне як зброю проти інших держав", - відзначили у Білому домі.

Між тим у Республіканській партії США заявили, що зростання цін у країні, рекордна інфляція, є наслідками рішень уряду країни, а Байден намагається "перекласти відповідальність".

"Байден оприлюднив заяву в якій намагаєтья змалювати інфляцію, як "зростання цін через Путіна". А як щодо минулого року, - твітує оглядач консервативних американських ЗМІ The Washington Examiner, Fox News Браян Йорк, вказуючи на данні щодо зростання інляції минулого року.

"Ціни на пальне зростають не через Путіна - відповідальність за це на Байдені", - твітує конгресмен-республіканець Грег Стойбе.

Показник щорічної інфляції в Америці досяг рекордних із 1982 року 7,9%, йдеться в офіційних даних Міністерства праці США. Там зазначено, що найбільше зростання відбулось у категоріях: бензин, житло та продукти харчування. "Індекс цін на бензин зріс на 6,6% [...], індекс цін на їжу - на 1%, а на житло - на 1,4%".

Як повідомляв "Голос Америки", раніше президент США Джо Байден оголосив заборону на імпорт нафти, газу та вугілля з Росії. Також Палата представників США проголосувала за заборону на імпорт російської нафти, газу та вугілля до Сполучених Штатів.

Як заявила Російській службі "Голосу Америки", експерткиня American Enterprise Institute Елізабет Броу, аналітики не могли собі уявити, що США підуть на заборону імпорту енергоносіїв із Росії.

"Для США сказати, що нам більше не потрібна ваша нафта – радикальний крок, який не тільки завдасть шкоди Росії, але й створить проблеми для США та для американських споживачів, проте він напевно вплине на Росію", - заявила Броу.

Експерти відзначають, що компенсувати брак російської нафти США буде непросто.

"Як ми всі знаємо, американці залежать від своїх автомобілів і будуть обурені, якщо ціни різко зростуть", - заявила Броу.

У статті використано матеріали "Російської служби" Голосу Америки, New York Post.

XS
SM
MD
LG