Спеціальні потреби

Трамп пригрозив повністю закрити кордон з Мексикою, якщо не буде профінансовано будівництво стіни


Президент США Дональд Трамп пригрозив повністю закрити південний кордон Сполучених Штатів, у випадку, якщо Конгрес не передбачить гроші на будівництво стіни між США та Мексикою.

Про це він написав у серії твітів у п'ятницю.

"Ми будемо змушені повністю закрити південний кордон, якщо демократи-обструкціоністи не нададуть нам гроші для завершення Стіни, а також не змінять сміховинні імміграційні закони, які обтяжують нашу країну. Важко повірити, що були Конгрес та президент, які це схвалили!"

На думку Трампа, закриття кордону буде прибутковим для США через втрати, які переживає США у торгівлі з Мексикою.

"Сполучені Штати втрачають так багато грошей на торгівлі з Мексикою в рамках NAFTA, більше 75 мільярдів доларів щороку (не включаючи гроші наркотрафіку, обсяг яких є значно більшим), що я розглянув би можливість закрити південний кордон "щоб отримати прибутки", - йдеться у твіті Трампа.

Як повідомляв "Голос Америки",​ восени цього року США, Мексика та Канада підписали нову торговельну угоду, яка прийшла на заміну "Північноамериканській угоді про вільну торгівлю" (NAFTA).

В середу адміністрації Білого дому не вдалось досягти спільного рішення з Конгресом стосовно виділення фінансування для проекту Трампа з будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Таки чином, часткове призупинення роботи уряду США триватиме до початку 2019 року.

"Ми будуємо стіну, або закриваємо південний кордон, твітує Трамп. - Поверніть автомобільну промисловість назад до Сполучених Штатів, де вона і має бути. Повертайтесь до часів NAFTA, до того часу, коли так багато наших компаній та місць роботи були так безглуздо надіслані до Мексики. Або ми будуємо (завершуємо) Стіну, або закриваємо кордон".

Дивіться також: ​Американка перетворила пристрасть до типографського друку на успішний бізнес – секрет успіху

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG