Спеціальні потреби

З приходом морозів на Донбасі можлива ескалація - ОБСЄ


На Донбасі "останнім часом посилились порушення режиму припинення вогню", - заявив Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, повідомляє Reuters.

Якщо не вирішити деякі з цих питань з військовою технікою зараз, то ... ми побачимо посилення насильства до кінця цього року
Александр Хуг

503 спостерігачі ОБСЄ в регіоні в середньому фіксують 220 випадків використання важкої зброї на тиждень, це зростання з 40 випадків в тиждень після перемир’я на врожай.

"Ми бачимо сигнали небезпеки посилення протистояння", - сказав Хуг. Він відзначив, що ситуація поступово погіршується.

"Якщо не вирішити деякі з цих питань з військовою технікою зараз, то ... ми побачимо ескалацію насильства до кінця цього року", - сказав Хуг.

Відповідати на вогонь також є порушенням домовленостей. Немає виключень до правила невикористання зброї
Александр Хуг

Коли, під кінець цього місяця, земля замерзне, стане легше пересуватись танкам, важкій артилерії та іншому устаткуванню, зауважив спостерігач. Хуг також відзначив, що саме важка зброя є основною причиною смертей в конфлікті.

Хуг знову закликав сторони відвести важку зброю. "Вздовж 500-км контактної лінії де відбуваються бої, сили стоять практично поряд і, звичайно, це шлях до повторення того самого"

Хуг зазначив, що режим припинення вогню порушують обидві сторони. "Відповідати на вогонь також є порушенням домовленостей. Немає виключень до правила невикористання зброї", - наголосив Хуг.

Дивіться також: USAID допомагає Україні подолати епідемію ВІЛ-СНІДу

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG