Спеціальні потреби

У День праці Трамп вступив у суперечку з провідником найбільшої профспілки США


Трамп показав перелік досягнень його адміністрації під час виступу на події Республіканської партії США, 31 серпня 2018 р.
Трамп показав перелік досягнень його адміністрації під час виступу на події Республіканської партії США, 31 серпня 2018 р.

У День праці, який у США відзначають у перший понеділок вересня, президент Трамп розкритикував діяльність провідника найбільшої федерації профспілок США AFL-CIO Річарда Трумки.

Критика прозвучала після того, як голова AFL-CIO Трумка в недільному інтерв'ю Fox News заявив, що політика Трампа зашкодила американським робітникам. "На жаль, наразі, те, що він зробив на шкоду робітникам, переважає те, що він зробив їм на користь", - сказав Трумка.

Річард Трумка
Річард Трумка

Серед негативних змін, президент AFL-CIO сказав назвав зміни до податкового кодексу, які полегшили компаніям можливості для найму працівників за кордоном, відсутність інфраструктурної програми а також скасування деяких нормативних актів стосовно охорони здоров'я та безпеки.

"Він не запропонував інфраструктурну програму, яка могла б повернути багатьох з нас до роботи. Він скасував нормативні акти, що позбавить більше 5 мільйонів за понаднормову працю. Він скасував деякі нормативні акти з охорони здоров'я та безпеки, що зашкодить нам на роботі", - наголосив Трумка, повідомляє The Hill.

У понеділок в День праці, Трамп наголосив, у Twitter, що Трумка погано представляє профспілки. "Дещо з того, що він сказав було безпосередньо спрямоване проти чоловіків та жінок нашої країни і успіхів США загалом, тому легко побачити, чому профспілки в такому поганому стані", - написав Трамп.

Згодом він також схвально відгукнувся про економічне зростання в США. "Працівникові в Америці ведеться краще, ніж раніше!" – наголосив він.

В неділю Трумка піддав сумнівам і позицію Трампа стосовно того, що Канада не повинна бути членом Північноамериканської угоди з вільної торгівлі NAFTA.

Трамп же наголосив, що переформатування "однієї з найгірших торговельних угод, які будь-коли укладала країна в світі" стимулюватиме економічне зростання в США.

"Щасливого Дня Праці! Наша країна почуває себе краще, ніж будь-коли з найнижчим рівнем безробіття. США має надзвичайний потенціал зростання, адже ми виправляємо одні з найгірших торговельних угод, які будь-коли укладала країна в світі", - написав Трамп у Twitter.

Трумка має великий вплив у питаннях торгівлі і, при затвердження законодавства в цій сфері, конгресмени будуть дослухатись до його думки.

Дивіться також: ​Віталій Кличко про Маккейна: "Давав багато порад - що стосується реформ"

Віталій Кличко про Маккейна: "Давав багато порад - що стосується реформ". Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG