Спеціальні потреби

Американці вшановують своїх президентів


Американці вшановують своїх президентів
Американці вшановують своїх президентів

Понеділок, 20-го лютого – загальнонаціональний вихідний у США. Американці відзначають день народження першого президента США Джорджа Вашингтона. Однак часто це федеральне свято згадується як день вшанування усіх лідерів нації.

Більшість американських урядових установ, як також банки, фондовий ринок і поштова служба США – зачинені. Багато магазинів використовують довгі вихідні для спеціальних розпродажів та залучення більшої кількості покупців.

У лютому народились два президенти, які відіграли важливу роль в історії США – Джордж Вашингтон (у 1732-му) та Авраам Лінкольн (у 1809-му).

Свято на честь народження Вашингтон вперше офіційно відзначався у 1885-му році. Він народився 22-го лютого, але Конгрес прийняв закон, згідно з яким офіційне святкування Дня президентів відбувається у третій понеділок лютого.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG