Спеціальні потреби

28-річна політик потіснила гіганта Демократичної партії на праймеріз в Нью-Йорку


Александріа Оказіо-Кортез
Александріа Оказіо-Кортез

«Шокуючими» і такими, що «струснули демократів» назвали в CNN результати праймеріз - попередніх виборів єдиного кандидата від партії - в Нью-Йорку.

Кандидатом від Демократичної партії стала Александріа Оказіо-Кортез, 28-річна політик, яка притримується соціалістичних поглядів. Під час праймеріз їй вдалось потіснити Джо Кроулі – політика, який служив 10 термінів в Конгресі.

Оказіо-Кортез отримала шанс стати наймолодшою жінкою обраною до Палати представників.

Кроулі вважали найбільш імовірним наступником лідера Демократичної партії в Конгресі Ненсі Пелозі. Ця посада набуде більшої ваги, якщо демократам вдасться здобути більшість голосів в Палаті представників.

Оказіо-Кортез подякувала Джо Кроулі за привітання з перемогою: «Дякую, @JoeCrowleyNY, за Вашу підтримку та службу нашій спільноті. Я з нетерпінням очікую на роботу над тим, щоб повернути Палату представників на основі потужної платформи економічної, соціальної та расової справедливості для робітників Нью-Йорка та американців. Зробімо це!»

«Поразка Кроулі ... надсилає беззаперечний сигнал про розбіжності між прагматиками та лібералами в Демократичній партії», - пише LATimes. «Вона також висвітлила розділ між поколіннями серед демократів, які все ще не визначились зі своєю ідентичністю в ері Трампа», - наголошує видання

Президент Трамп, як видається, зрадів поразці Кроулі. «Можливо, йому потрібно було краще і з більшою пошаною ставитись до свого президента! Демократи переживають неспокій», - написав президент у Twitter.

В Республіканській партії, три кандидати яких підтримував Трамп, отримали перемогу в праймеріз. Це включає конгресмена від Нью-Йорка Деніела Донована, Мітта Ромні, який раніше брав участь у президентських перегонах, а також Генрі Макмастера, одного з найбільш потужних прихильників президента Трампа.

Дивіться також: Що таке праймеріз у США? Пояснює законодавець українського походження

Що таке праймеріз у США? Пояснює законодавець українського походження. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:08 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG