Спеціальні потреби

Масштабна пожежа охопила музей в Бразилії


Масштабна пожежа охопила Національний музей Бразилії в неділю. Вогонь зруйнував безцінні артефакти, яким налічується сотні років, повідомляє CNN.

Пожежники семи станцій цілу ніч намагались приборкати вогонь, однак полум'я значно пошкодило 200-літній будинок.

Президент Бразилії Міхел Темер заявив, що втрати занадто великі, щоб їх оцінити.

Двісті років роботи, досліджень та знань втрачено
Президент Бразилії Міхел Темер

Музей в Ріо-де-Жанейро розташовувався на території колишнього королівського палацу, який перетворили на музей 200 років тому. Там зберігається 20 мільйонів артефактів з таких сфер, як антропологія, археологія, етнологія, геологія, палеонтологія, та зоологія.

"Втрата колекції національного музею є нездоланною для Бразилії. Двісті років роботи, досліджень та знань втрачено", - написав Темер у Twitter в неділю. "Це – сумний день для бразильців", - наголосив він.

Пожежа розпочалась приблизно в 7:30 вечора в Ріо, йдеться в заяві Федерального університету Ріо-де-Жанейро, який керує музеєм. Повідомлень про жертви немає, наголошується в заяві.

Марко Ауреліо Кальдас, працівник музею, який більше дев'яти років пропрацював в установі, приїхав на місце щойно почув про пожежу, повідомляє Agencia Brasil.

"Це – 200 років наукової роботи установи, яка є найважливішою в Латинській Америці. Все скінчено. Наша робота, наші життя - все було тут", - сказав Кальдас Agencia Brasil.

Інші співробітники музею, дослідники, науковці, стажери, також приїхали до району Сан Конрадо в Ріо. Багато з них не стримували сліз, коли бачили як полум'я поглинає будівлю.

Дивіться також: Як ковбої святкують День праці в техаському місті Бандера і що їх поєднує з Україною?

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG