Спеціальні потреби

Обама повертається на політичну арену


Колишній президента США Барак Обама планує провести ряд виступів на підтримку кандидатів з штатів Нью-Джерсі та Вірджинії, які візьмуть участь у виборах на посаду губернаторів наступного місяця, пише видання Time.

Це вперше Обама повертається до політики після того, які він полишив Білий дім.

«Видається, Обама прагне бути долученим і активним колишнім президентом, який відіграє роль з різних питань і займається політикою», - зазначив професор Ратґерського університету Дейвид Ґрінберґ в коментарі виданню.

Обама залишається популярним політиком. В серпні опитування NBC News/Wall Street Journal виявило, що 51 відсоток американців позитивно ставляться до Обами, і лише 35 – негативно.

В Ричмонді тисячі людей стояли в черзі у вівторок за квитками на акцію Обами, повідомляє Time.

Обама повністю і не полишав політичне життя, частково через критику Трампа і його плани повернути назад реформи проведені Обамою за вісім років на посаді.

«Обаму змусили достатньо швидко повернутись», - зазначає президентський історик Джуліан Зелізер з Прінстонського університету.

«Теперішній президент змінив всі традиційні уявлення про те, що треба робити, - сказав Зелізер, - є відчуття нагальності, на відміну від інших разів і колишній президент Обама залишається на «лінії вогню» від Трампа – як стосовно його політики, так і його досягнень».

Дивіться також: Міністр юстиції США Сешнс свідчив щодо зв`язків з росіянами під час виборів

Міністр юстиції США Сешнс свідчив щодо зв`язків з росіянами під час виборів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG