Спеціальні потреби

Американська поштова служба опинилась перед загрозою банкрутства


Американська поштова служба опинилась перед загрозою банкрутства
Американська поштова служба опинилась перед загрозою банкрутства

Для користувачів оголошені скорочення означатимуть продовження часу доставки пошти та зникнення великої кількості поштових відділень. Наразі активно обговорюється питання, як врятувати пошту, і чи варто це робити за рахунок державних допомогових програм, адже кожного дня американці висилають 563 мільйони листів та пакунків, а це у середньому по дві одиниці на людину щоденно.

Американські листоноші завжди доставляли пошту у дощ, ожеледь чи снігопад. Втім сьогоднішні випробування для них можуть виявитися непереборними. Наступного року дефіцит бюджету федеральної поштової служби становитиме 14 мільярдів доларів. Щоб уникнути банкрутства керівництво пошти вирішило вдатися до масштабних скорочень. Вже цієї весни половина центрів обробки пошти будуть закриті, а це означає, що 35 тисяч людей втратять роботу. Відповідно, час доставки пошти збільшиться. Так, замість звичних від одного до трьох днів, листи подорожуватимуть від двох до трьох днів.

«Я отримують зарплатню поштою. Так що тепер мої гроші приходитимуть із запізненням», – говорить Патриша Тейлор.

Ще більш болісно зміни вдарять по бізнесах, успішність яких напряму залежить від швидкої доставки. За словами експертів, у найбільшій скруті опиняться малі бізнеси, оскільки як товар, так і оплата довше перебуватимуть у дорозі. Сповільняться послуги електронних аптек, а щотижневі журнали, які подорожуватимуть до дев’яти днів, взагалі можуть зникнути.

Попереду більше змін. Поштова служба має намір зменшити кількість робочих днів з 6 до 5 на тиждень, скоротити пенсії та закрити 3 тисячі сімсот поштових відділень.

«Ми не отримуємо коштів з бюджету від платників податків, тому ми покладаємось виключно на наші прибутки. А коли вони зменшуються, як будь-який інший бізнес, ми повинні та щось міняти», – каже керівник поштової служби США Патрік Донахоу.

Однак, будь-які зміни у федеральній пошті повинні бути схвалені в Конгресі. А у рік виборів Конгрес навряд чи підтримає закон, який передбачає скорочення робочих місць і відповідно збільшення безробіття.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG