Спеціальні потреби

Сенатор Роб Портман: Для мене за честь - бути другом величного народу України


Сенатор США Роб Портман прокоментував визнання його “другом України” у рубриці газети KyivPost.

Для американського сенатора було за честь - отримати символічний орден Ярослава Мудрого.

“Так само для мене важливо бути другом величного народу України”, - сказав сенатор від штату Огайо.

“Україна є сильним союзником Сполучених Штатів, і я з гордістю підтримую президента Зеленського та народ України у протистоянні російській агресії і підтримую право України на суверенітет та територіальну цілісність”, - заявив сенатор Портман у коментарі Голосу Америки.

Напередодні найбільша англомовна газета України KyivPost у своїй тижневій рубриці “Друг та ворог України” визнала американського сенатора від штату Огайо “другом України” за його позицію проти закінчення будівництва газопроводу “Північний потік-2” .

Під час слухання у Комітеті закордонних справ Сенату 8 червня сенатор Портман розкритикував позицію Адміністрації Президента США щодо завершення будівництва трубопроводу.

Зокрема він заявив, що газопровід Кремля "матиме згубний вплив особливо ... на Україну, яка дуже потребує ці близько 3 мільярдів транзитних коштів", - сказав сенатор під час слухань.

Звертаючись до Державного секретаря США Ентоні Блінкена Портман додав: "Я знаю, що ви особисто маєте сильну позицію в цьому питанні, що Північний потік-2 не є в наших інтересах".

Дивіться також: Архів унікальних речей Лесі Українки у Нью-Йорку

Архів унікальних речей Лесі Українки у Нью-Йорку. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:50 0:00


  • 16x9 Image

    Ірина Матвійчук

    Журналістка, репортерка, редакторка вебсайту. Цікавлюсь соціальними темами та історією. Для потенційних сюжетів завжди шукаю захопливі історії про українців у США, маловідомі сторінки історії, про неймовірні долі людей та бізнесів. Приєдналася до команди Української служби Голосу Америки у 2014 році. Перед тим працювала в журналі National Geographic та на "Радіо Свобода". Люблю читати книжки, створила у США книжковий клуб Books-R-Us Ukrainian. Із задоволенням подорожую в країни/регіони, які є непопулярними для туристів. Одружена, маю доньку.  

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG