Спеціальні потреби

Порошенко: момент для оновлення уряду упущено, є запит на повне перезавантаження


Президент України також заявив, що попросив генерального прокурора Віктора Шокіна написати заяву про відставку

Президент України Петро Порошенко заявив, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів упущено, є запит на повне перезавантаження.

«Тепер вже очевидним є запит на повне перезавантаження уряду. Поки що у прем’єр-Міністра зберігається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту», – зазначив президент у своєму зверненні.

При цьому Порошенко вважає, що «тотальне переформатування» уряду має відбуватися на основі чинної коаліціїу складі «Блоку Петра Порошенка-Солідарність», «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини».

Порошенко зауважив, що «Народний фронт», лідером якого є прем’єр Арсеній Яценюк, вважає і далі вважатиме своїми однодумцями і політичними партнерами.

Президент України також заявив, що попросив генерального прокурора Віктора Шокіна написати заяву про відставку.

«Сьогодні зранку я мав зустріч і ґрунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку», – сказав президент.

«Віктор Шокін впровадив ті реформи, яким в ГПУ чинили спротив десятиліттями: позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро і Державного бюро розслідувань, тощо. Це з одного боку», – додав Порошенко.

З іншого боку, за його словами, Генпрокуратура, «на жаль», не змогла заручитися довірою суспільства, і саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора.

Сьогодні у Верховній Раді відбудеться звіт уряду. Крім того, біля парламенту протестують за відставку чинного складу уряду.

Дивіться також: У співпраці із МВФ головне не сам факт, а результати - Красніков, УСПП

У співпраці із МВФ головне не сам факт, а результати - Красніков, УСПП. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:01 0:00

XS
SM
MD
LG