Спеціальні потреби

Розпочинаємо переговори в неділю! - Порошенко


Новообраний президент України повідомив про досягнення домовленості з Росією про приїзд її представника в Україну для початку переговорів з врегулювання ситуації.

Як повідомлялося, у п’ятницю за лаштунками урочистостей з нагоди 70-ї річниці висадки союзницьких військ в Нормандії, відбулася 15-хвилинна зустріч президента України Петра Порошенка та президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Коментуючи свою коротку зустріч з Путіним, Порошенко заявив про досягнення, серед іншого, домовленості про приїзд представника РФ в Україну для початку переговорів з врегулювання ситуації:

«Ми досягли домовленості про три речі: до України приїде російський представник, з яким ми обговоримо перші кроки по мирному врегулюванню ситуації і план, в якому передбачається низка кроків з боку Російської Федерації та з боку України. Крім того, ми очікуємо скасування рішення Ради Федеральних зборів Росії про використання збройних сил РФ на території України. А також спільні дії по закриттю кордонів на ділянках, де іде збройний конфлікт».

Порошенко вважає, що план перших кроків з врегулювання ситуації має добрі шанси на реалізацію.

Новообраний президент України зауважив, що незважаючи на те, що настрій під час зустрічі був дуже напруженим, - діалог розпочато:

«Можу сказати, що усі питання йшли непросто, в тому числі і реакція на підняте мною питання по Криму, але ми будемо наполегливо добиватися тих цілей, які ми поставили перед собою», - підкреслив він.

«Ми розпочинаємо переговори в неділю», - наголосив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що святкування 70-ї річниці висадки військ союзників стало символом єдності всієї Європи в боротьбі за мир і він вважає дуже символічним, що саме у Нормандії зусиллями президента Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Анґели Меркель, завдяки активному сприянню президента США Барака Обами, була організована зустріч у форматі Франція-Німеччина-Україна і Росія.

Інформацію про зустріч новообраного президента України подала прес-служба Петра Порошенка.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG