Спеціальні потреби

Папа Франциск заохочував канцлера Меркель боротися за збереження Паризької угоди


Зустріч однодумців і друзів: Папа Франциск і канцлер Меркель
Зустріч однодумців і друзів: Папа Франциск і канцлер Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що Папа римський Франциск заохочував її докладати зусиль для того, щоб зберегти історичного значення Паризьку угоду про кліматичні зміни, незважаючи на вихід США з угоди. Він також підтримав її у питанні усування «стін між країнами», а не в їх будуванні.

Меркель і Франциск мали приблизно 40-хвилинну зустріч в суботу в Апостольському палаці у Ватикані. Їх зустріч зосереджувалася на темі саміту Великої двадцядки, який відбудеться 7 і 8 липня в Гамбурзі.

Згідно з заявою Ватикану, в розмовах пані Меркель і Папи римського порушено питання потреби боротьби з бідністю, голодом, тероризмом і кліматичними змінами.

Опісля канцлер сказала репортерам, що вона ознайомила Франциска з пропонованим Німеччиною порядком денним саміту Великої двадцятки.

Франциск послідовно закликає країни світу будувати мости між народами, а не стіни, включно з посиланням на стіну, яку президент Трамп хоче побудувати на кордоні з Мексикою.

Меркель сказала, що Папа римський закликав її боротися за збереження міжнародних угод, включно з Паризькою угодою від 2015 року про кліматичні зміни.

«Ми знаємо, що, на жаль, Сполучені Штати залишають угоду», сказала Меркель.

Як і під час зустрічі з Дональдом Трампом, Франциск подарував пані Меркель свою «кліматичну» енцикліку Praise Be, у якій заявив, що збереження навколишнього середовища це моральний обов’язок людства.

У повідомленнях говориться, що під час зустрічі з канцлером Німеччини Франциск був у чудовому настрої. Цього не можна було сказати під час його зустрічі з президентом Трампом.

Під час зустрічі з Меркель Папа римський висловив співчуття з приводу смерті колишнього канцлера Німеччини Коля, якого назвав «великим державним мужем і переконаним європейцем». Коль, за його словами, безупинно працював задля єдності своєї батьківщини і Європи.

Дивіться також: Сенат США проголосував за документ, який може розширити санкції проти Росії

Сенат США проголосував за документ, який може розширити санкції проти Росії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:42 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG