Спеціальні потреби

Папа Римський зустрівся з главою Православної Церкви Варфоломієм


台湾行政院陆委会新主委张小月星期四和各界记者举行茶叙。(美国之音齐勇明拍摄)
台湾行政院陆委会新主委张小月星期四和各界记者举行茶叙。(美国之音齐勇明拍摄)

Субота та неділя мають для Папи Римського Франциска екуменічний характер, у Стамбулі він помолився за мир з представниками різних церков та релігій. Папа Римський помолився разом із турецьким муфтієм Рахмі Яраном у мечеті султана Ахмета, відомій під назвою «Блакитна мечеть».

Глава Католицької Церкви перебуває в Туреччині з триденним офіційним візитом. У п’ятницю він провів кілька дипломатичних зустрічей із керівництвом держави, обговоривши ситуацію у Туреччині та сусідніх країнах, зокрема в Сирії.

«Слід терпляче і безперервно продовжувати зусилля для втановлення міцного миру, що ґрунтується на пошані до основних прав і обов’язків, пов’язаних із гідністю людини», – сказав Папа Франциск у зверненні до представників турецької влади і дипломатів під час церемонії привітання у президентському палаці в Анкарі.

Як повідомляє Ватикан, субота та неділя проходять для Понтифіка в екуменічному характері.

Католики, що проживають у Туреччині, у суботу зустрілися із главою Церкви в кафедральному соборі Святого Духа, що у Стамбулі, де Папа відслужив Літургію.

Крім того, Папа Франциск разом із представниками інших церков відвідав музей-собор Святої Софії – колишній храм Константинопольського Вселенського патріархату. За повідомленням Ватикану, опісля Понтифік приватно зустрівся із главою Вселенської Православної Церкви Патріархом Варфоломієм у його резиденції.

У неділю Папа Римський має намір взяти участь у Літургії з нагоди свята св. Андрія, який вважається покровителем Константинопольського Патріархату.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG