Спеціальні потреби

Доля Помпео тепер у руках Сенату


Чи стане Майк Помео новим держсеком США рішатимуть під час голосування повного складу Сенату


Сенатський комітет з міжнародних відносин підтримав кандидатуру Майка Помпео, якого президент Трамп висунув на посаду державного секретаря.

Очікується, що до кінця цього тижня кандидатура Помпео буде схвалена і при голосуванні у повному складі Сенату.

Раніше в понеділок сенатор-республіканець Ренд Пол, який спочатку висловлювався проти кандидатури Майка Помпео, заявив, що змінив думку і тепер готовий підтримати її.

До понеділка повідомлялося, що всі десять сенаторів-демократів в Комітеті з міжнародних відносин, в який входить 21 законодавець, а також республіканець Ренд Пол не підтримують кандидатуру Помпео.

Однак зміна позиції Пола сприяло тому, що кандидатура Помпео була схвалена.

Президент Трамп раніше піддав демократів критиці, написавши в Twitter:

«Важко повірити, що обструкціоністи можуть проголосувати проти Майка Помпео на пост держсекретаря. Демократи не хочуть схвалювати на висунуті посади сотень добрих людей, включаючи посла в Німеччині ... Потрібно більше республіканців!»

Демократи наполягають на тому, що Майк Помпео не підходить для того, щоб очолити зовнішньополітичне відомство США, оскільки під час перебування конгресменом підтримував військові вирішення проблем, а не дипломатичні.

Голосування в Сенатському комітеті не вплине на номінацію. Три сенатори-демократи, які не є членами комітету, заявили, що приєднаються до республіканців під час голосування у повному складі Сенату щодо кандидатури Помпео.

«Я вважаю, що директор Помпео здатний просувати інтереси США і керувати Державним департаментом, і я підтримаю його кандидатуру», - заявив у понеділок сенатор-демократ Джо Доннеллі.

Нещодавно Трамп делегував Помпео в Пхеньян для зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином напередодні саміту, на якому повинно обговорюватися питання денуклеаризації Корейського півострова.

«Йому (Помпео) довіряє президент», - заявив сенатор-республіканець Ламар Александер. - Це була найбільш підходяща кандидатура для переговорів в Північній Кореї. Ви б хотіли відправити того, кого в Північній Кореї вважають вухами президента Трампа, і саме Помпео є такою людиною».

Дивіться також: Профайл Майка Помпео. Чоко очікувати Україні?

Профайл Майка Помпео. Чого очікувати Україні? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG