Спеціальні потреби

Найкращі інструктори зі США готуватимуть поліцію України


Створити українську поліцію допоможуть США
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Створити українську поліцію допоможуть США

Майже чотири тисячі кандидатів на посади в українську поліцію подали заяви протягом доби. За декілька місяців після ретельного відбору та тренінгів вони вийдуть патрулювати вулиці Києва, а згодом і інших міст. Нову службу обіцяють зробити максимально прозорою та некорупційною. Повідомляють наші київські кореспонденти.

У центрі реєстрації кандидатів на нову патрульну службу столиці яблуку ніде впасти. Десятки претендентів заповнюють анкети і здають документи. Лише за добу знайшлося майже 4 тисячі бажаючих – більшість з них, як колишній ветеринар Віталій Щеглов, ніколи не служили ані в міліції, ані в ДАІ. Він каже, що вірить, що нова поліція може бути некорумпованою:

Зарплати і матеріально технічне забезпечення будуть покращуватися лише реформованим підрозділам

«Хочу змінити відношення людей до поліції, змінити країну на краще».

Заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе не приховує радості – здається, сама не чекала такого інтересу. Пояснює: претендентів чекає жорсткий відбір і навчання. Вимоги до поліцейських надвисокі, але передбачене й заохочення:

«Перше рішення, яке ухвалило керівництво МВС – зарплати і матеріально технічне забезпечення будуть покращуватися лише реформованим підрозділам. Щоб не витрачати наявні обмежені ресурси на всю систему і не досягати результату».

Натільні камери на поліцейських одягнули, щоб попередити зловживання
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

Про перші успіхи розповідає американському дипломату. Адже реформування української міліції підтримують Сполучені Штати. Як фінансово, так і порадами.

Говорить посол США в Україні Джефрі Пайєтт:

«Сполучені Штати привезуть до Києва найкращих інструкторів. Вони поділяться тим, як поліція працює в Америці і країнах Європейського Союзу. Ці люди мають досвід успішного реформування правоохоронних структур в інших країнах».

Перші підрозділи нової поліції почнуть патрулювати столичні вулиці вже влітку. Трохи згодом – по всій країні.

Дивіться також : Дії ЛНР та ДНР терористичні, але рішення за Вашингтоном - посол США

Дії ЛНР та ДНР терористичні, але рішення за Вашингтоном - посол США
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

XS
SM
MD
LG